duminică, 14 februarie 2021

Marte sextil Neptun/ Luna - iertare, inainte de iubire

 Inca de la primele ore ale zilei de iubire #ValentinesDay,  Marte si Neptun sunt protagonistii unui sextil maret pe care multe inimi il asteaptă...ca pe o zi de salariu!

Bine, fie: ca pe o usurare, ca pe o descurcare, ca pe o alinare! Ca pe un ceva ce promite ca lucruri bune se mai pot intampla inca.

Hai sa nu ne precipitam ca asa si vor fi! Dar speranta e frumoasa si de ea avem mare nevoie zilele astea!

Marte e in exil in Taur si face mii de excese. Nu se descurca deloc bine nici cu etica, nici cu banii, nici cu actiunea...cu nimic din ce se doreste. Nu e deloc un Gentleman, asa cum se asteapta lumea de la el. Braveaza, doar,  si se lauda cu ce nu are si cu ce nu prea demonstreaza ca are.

Neptun, in Pesti, umple inimile cu visari. Cu sperante construite in castele roz, care nu se sustin pe nimic, in care totul se realizeaza doar din ganduri, fara fapte si planuri, unde totul este permis/ credibil/ creabil/ posibil. Si unde nimic nu pleaca din faza de vis si visare.

Si uite-asa, Marte si Neptun fac maine un sextil de zile mari. Luna vine si ea in Pesti, in compania lui Neptun si-l ajuta sa gaseasca o cale catre o inima ranita cu putin timp in urma.


Nu stiu si nu va pot promite ca gesturile care se fac vor sterge  din probleme, dar,  cel putin, maine se incearca iertare si comunicare mai mult prin simboluri decat prin vorbe (cum mereu a fost in astfel de zile, mai ales de Sf Valentin).

 Azi se puncteaza pe iertare, mult. Si daca ma intrebati pe mine, folositi sextilul pentru a incerca sa silabisiti macar un ”imi pare rau” sincer, daca a fost  nevoie si nu v-ati calcat pe mandrie la timp. E cea mai buna cale catre a spune mai cu suflare...”te iubesc”.

 In fine, Venus e tot furioasa, inca in careu cu Marte. Nu se inchid problemele vechi cu una cu doua, cu o floare si-o ciocolata sau cu-n ursulet cu inimioara. 

Dar, e  zi de accepare si cadere la pace!

Sa o folosim cu bine, zic!


Zodiile de Apa si Pamant sunt cele mai bine prinse in joc. Au cel mai mult nevoie de acest sextil!

 Focul si Aerul sunt mai observatoare. S-ar descurca si fara. 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul tau este deosebit de important pentru mine.
Multumesc!