sâmbătă, 3 aprilie 2021

Mercur in Berbec- Muschii si forta ideilor. LunaNoua in Berbec


 Este mereu o bucurie pentru Berbec, cand  planete rapide ii calca domeniul. Nu ca Mercur ar avea cine stie ce avantaje in aceasta zodie dar, nu  se poate ignora invigorarea care se degaja atunci cand fortele martiene ( prin guvernatorul zodiei)  iau legatura cu cele maercuriene (din tranzit).

Asadar, pe 4 aprilie, dis-de- dimineata, Mercur intra in Berbec si cat sta pe aici, vreo 3 saptamani, realizeaza o receptie mutuala cu Marte. Ceva de genul: Marte ( guvernator Berbec) este in Gemeni, in casa lui Mercur. Iar Mercur, intrand in Berbec, sta in casa lui Marte. 

Si de aici, incepe un favorabil schimb de flux: 

- Cu receptia aceasta,  unii scapam de confuzie si de haos, altii se vad nevoiti sa renunte la visare. 

- Cu totii, devenim pregatiti sa inauguram schimburi: eu spun ce cred, tu asculti si actionezi in consecinta. Eu cer informatii, dupa care pun in practica planuri. 

- La final, colaboram mai eficient pentru ca... merge fluxul.

 - Ne intelegem din miscari si din idei. Cadem de acord si facem lucruri cu care si eu si tu suntem de acord. Regulile mele sunt ok si pentru tine, dar si tu vii cu completari care sunt ok si pentru mine.

- Ne dam seama ca argumentele si actiunile sunt pertinente, necesare, si ne place sa contribuim la a le pune in  miscare. 

- Este entuziasm aici, favorbil inceputurilor.

Si, ca tot ajungem la asta, pe 12 aprilie, la Prima Luna Noua a anului astrologic, Mercur/ Soare/Luna/Venus isi uneesc fortele sa dea startul initiativelor personale.

Ce zic eu sa luati in calcul la Luna Noua din Berbec? (12.04.2021, ora 5,30)



Sunt planetele  ale personalitatii Mercur, Luna si Venus, care vor comunica magistral cu Marte din Gemeni, o alta planeta personala. Asadar, actiunea  propice a momentului de Luna Noua e mai degraba ceva ce tine si face referire la ”a face chestii doar pentru tine”.

  • As folosi acest moment sa investesc in activitati personale. Oricat as dori sa salvez planeta si natiunea, azi e vorba sa fac ceva si pentru viata mea, caci planetele personale sunt inttr- o alianta placuta pentru a-mi sustine demersurile. Desigur, este un indemn pentru cine vrea sa-l foloseasca.
  • As puncta pe redefinirea identitatii si organizarea unei structuri cu piloni solizi,  pentru ca Luna Noua cade in casa 1, fara sa uit ca sunt supusa limitelor de timp, spatiu, energie, chef, nervi, bani (mai ales ca Lilith  e in C2) 
  • As puncta pe o planificare realista a ce pot  cu adevarat eu sa fac, folosind ce stiu deja si ce am acumulat ca si cunostinta pana in prezent. Uranus este si el in casa a 2-a si ma obliga sa-mi dau seama pe ce ma bazez cu adevarat in acest  nou proiect personal. Lilith nu ma sustine daca ma hazadrez sa fac ceva ce stiu ( si o stiu numai eu) ca nu am idee despre ce e vorba. Sa te minti, nu e o optiune.
  • As puncta pe a indrazi sa fac lucruri pe care le-am visat/ dorit, mai ales daca visul seamana cu exprimarea intr-o  forma anume si catre altii. ( Te apuci de scris, cantat, publicat/ aratat altora ce stiai tu sa faci dar n-ai avut curaj sa te lansezi).
Momentul de Luna Noua de acum va face un apogeu... cam peste 6 luni de acum, la Luna Plina in Berbec. 20 octombrie2021,  ora 17,55


  • Pentru mine, Luna Plina este un urcuș si o investitie necesara in punctul de plecare, cel de la Luna Noua. De la faza de LN pana la LP este necesar sa lucrezi constant si atent, mereu focusat pe ceea ce ai intreprins. Tot ce e de verificat, implementat, schimbat, imbunatatit...acum, intre aceste faze se va face. Si trebuie facut. 
  • Apoim cand Luna Plina se ridica pe cer, totul se cimentuieste asa cum e, in faza in care e. Nimic nu se mai repara. Nu mai merge inapoi, nu mai are sansa se se dreaga.
  • Ajuns in faza de Luna Plina... esti in punctul in care ai viziunea clara, libera, catre doua perspective: ca si cum ai fi pe o coama de deal, te uiti in vale catre ce-ai facut (si daca ai facut bine, ai sa fii mandru de tine), asa cum o sa i o iluminare buna si a drumului pe care va urma sa-l mai duci pana la obiectiv (cel dorit de tine a se realiza)
  • Chiar daca luna e in cadere apoi, ea calauzeste pe cel care stie ca drumul nu i se termina si nici nu doreste a-l termina acum. Luna in cadere e perfecta pentru cel care deja are strada facuta, caci a lucrat pe ea pana acum. Nimic nu poate fi ce nu stie deja. 
  •  La sosta care-l asteapta, adica aniversarea a 1 an de la inceputul facut, vor fi recompense numai bune care sa perpetueze proiectul/ ideea/ actiunea intreprinsa tot pe mai departe.
  • Luna Noua in Berbec, ca sa revin la ea, e ca o explozie de entuziasm, dar care nu va tine pe termen lung, fara si alte sustineri.
Asadar, pentru cine doreste constinuitate acum, la Luna Noua din Berbec, si demareaza ceva pentru propria imbunatatire si-si doreste ca aceasta activitate sa perpetueze si anul urmator, e bine sa dea șarjă pana in octobrie, fara oprire.
Nu va fi usor, ca in nici o luna jumate de acum, (mai 2021), retrogradele vor intuneca cerul. Luna Neagra schimba zodia. Jupiter face si el combinatii de Varsator/ Pesti si retrogradari. La  jumatatea lui octobrie, ca prin farmec, dispar norii retrograzi. 
Daca te-ai tinut tare de obiectiv, esti tare! Te-ai tonificat bine!
Esti marele invingator!
Nu mai ai emotii apoi! 

Vointa, actuala, cea din primavra 2021, va fi greu incercata. Si rasplatita,  din toamna.









2 comentarii:

  1. a fost o plăcere să te regăsesc ”întâmplător” și mulțumesc ! sănătate cât încape și spor în toate bune !

    RăspundețiȘtergere
  2. Adi Dragos, este placerea mea sa pot sa fiu de ajutor! Intamplatorul moment... ma bucur ca a existat! Ma gasesti si pe Fb si pe Youtube, daca este!
    Toate cele bune! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere

Comentariul tau este deosebit de important pentru mine.
Multumesc!