duminică, 22 noiembrie 2020

Venus In Scorpion - Ocazie sa acceptam ciudateniile (21 no -15 dec) 2020



 Stiu ca nu am mai scris demult. Si ca ultima data tot despre Venus va vorbeam, printre altele.

De data asta, a intrat in Scorpion, pen-ultima zodie pe care o mai tranziteaza anul acesta. Si nici de aici nu il slabeste pe Marte, care circula ceva mai liber, acum, sarmanul, prin propria lui zodie de domiciliu.

Oricum ar fi, multa lume se poate simti, saptamanile acestea,  ca si cum ar fi nimerit in caruta cu nebuni. Multe ciudatenii, anomalii care nu mai deranjeaza. Chestii nepotrivite care nu mai intereseaza pe nimeni. Nimeni nu mai reacioneaza la lucruri care scandalizau pana mai ieri. Parca interesele se schimba si se ...schimba mult. Vedem si intelegem, dar atentia cotinua sa ne fie atrasa de alte lucruri care ne par prioritare. Toata lumea e in verva. Nu doar noi ( chiar daca suntem asa si datorita altora).

Venus in Scorpion, asadar! 

Imaginati-va putin: sa se faca trecere dintr-o zona de domiciliu (Balanta), direct intr-una de exil (Scorpionul)...nu e lejer pentru nimeni. Deci nici pentru o energie. Oricat ar vrea, campurile prin care trece o energie, fie ea si de la o planeta, nu permit mai mult decat le este felul. Pentru ca sunt setari si parametrii care nu permit altfel de manifestare. 

 O zodie de exil pentru Venus, asa cum este Scorpionul, modifica energia planetei si o reda ca atare: modificat, diferit, contorsionat. Nu mai curge firesc.

Tipic scorpioniceste, trairile/ evenimentele si modul in care ne raportam la ele... vin ravasite, intoarse, verificate. Pe alocuri  coplesitoare, disperante, directe, frontale, profunde, tulburatoare, umilitoare, ucigatoare, zguduitoare...si nu mai am epitete sa adaug.

- Ne trezim ca reflexiile fata de oamenii si lucrurile din jur (pana mai ieri simtite calm si linistit, chiar dezinteresat, unde e cazul) devin mai dark, mai sumbre, mai fara control. 

- Comutam pe indrazneala. 

- Se ataca fara rezerve. Timiditatea si retinerea nu mai are scuze, pentru ca acum apar  circumstante noi si scopuri noi. Regulile si principiile, intr-un an ca 2020, nu mai tin nici ele pasul cu nevoile actuale sau cu vremurile.

 - Unora, asta le da curaj si le permit sa isi lase inhibitiile de o parte. Se nasc pasiuni noi si isbucnesc cele mocnite. Lucru bun, pentru exteriorizare. 

-  Insa, nu toata lumea va primi mesajul in armonie cu cel care-l emite. Unii se sperie de intensitatea si bruschetea cu care se fac declaratii. Noroc ca Mercur nu mai sta mult in Scorpion, si la inceput de decembrie intra in Sagetator, de unde poate evalua si punctul de vedere al altora si sa-l inteleaga, detasandu-se de focarul scorpionian.

- Totusi, curajul Venusian nu se lasa amortizat usor, cat e prin Scorion. Uranus si Lilith din Taur, din opozitie,  ii amplifica tenebrele, umbrele si emotiile pitulate prin unghere. Declanseaza curaj si initiativa, pe de-oparte; pe de alta, impulsul de a se avanta in relatii si situatii ce aparent promit. Dar care nu se sustin nimic. 

- Luciditatea nu mai e atat de bine mentinuta in aceste zile, dar dorintele sunt. Exista si sunt in clocot. Ele dau navala si inlocuiesc ratiunile multora. 

- Marte, din Berbec, destul de slabit dupa atata retrogradare, nu pompeaza destula forta de a administra situatia. Pentru ca Venus e dornica de aventura si in cautarea unor promisiuni care o incanta. Si pentru ca a observat incalcari de reguli, isi permite sa triseze. Si sa profite, daca are marja necesara.  Si joaca murdar, daca situatia o cere.  Merge la deruta si la presiune. Cine e slab, cedeaza si pierde. Jocul e intens si merita jucat macar pentru intensitate, nu pentru rezultat. 

E incitanta perioada, dar poate parea si obositoare.

 Daca observati, desi tranzitul lui Venus in Scorpion e mai scurt ( in mod normal sta mai mult de o luna intr-o zodie), aceste cca trei saptamani sunt clocotitoare pentru multi. Vom trai cu totii o perioada indrazneata. Partea buna e ca vom experimenta, asculta, delecta cu multe delicii si picanterii, in perioada asta.  

Si mai este ceva ce as vrea sa va transmit, personal. Macar sa observati tendinta!

Pentru ca perioada  este inca o felie de final de 2020, acel ireversibil an despre care va vorbeam si eu la inceputul lui, sa stiti ca multi vom trai (si vom dori sa traim, cu buna stiinta) emotii pe care nu le credeam posibile. Ne vom intampina cu situatii despre care doar auzeam de departe. Care credeam ca noua nu ni se pot intampla. Si nu ma refer la a avea sau nu Covid. Nuu! E vorba despre altfel de experiente, dar ele depind si de ceea ce am construit si am creionat fiecare, inconstient. In rest, ele nbu fac altceva decat sa se alature ciudateniilor timpurilor acestora.

Faptul ca le traim aproape de noi, chiar daca nu ne implica direct, poate fi privit ca o experienta pe care sufletul nostru si-a dorit-o. Si de care are nevoie: sa o constientizeze, sa o indexeze ca  traita, sa o bifeze ca fiind "done", ca mai apoi sa o etaie de pe lista de experiente pe care si le-a propus sa le traiasca inca de cand a venit in aceasta viata. 

Nu degeaba a ajuns pana aici. Stie ca de maine vor circula alte trenuri prin gara. Catre destinatii noi, spre care nu a mai mers si pe care de abia asteapta sa le descopere.

 Si acolo unde va merge, nu mai are ce face cu ce a invatat, in mare parte, pana acum. Deci, nu are nevoie de ramasite si atasamente. Si de lectii si de regrete.

deci, daca mai e cineva in dubiu si in cumpana unor incercari... acum e momentul sa treaca la actiune. Sau sa se decida ce sa faca cu " dosarul". Il claseaza sau il mai tine? poate mai redeschide cazul?

Nu, nu il va mai deschide, daca acum amana incercarea. Pentru ca liniile noi temporale nu vor mai fi atat de apropiate ca acum. Interesele noastre se vor schimba si ce nu am reusit sa experimentam, nu va mai conta atat de mult in fata noilor oportunitati. 

Bine, sa ne intelegem 😀: nu va spun ca din 1 ianuarie incolo, in 2021 va ninge cu sanse si perfectiuni. Dar impreuna, cu totii, cu cat de putine valize avem, vom crea probabilitati noi. Liniii temporale noi. 

Hai acum sa vedem cum ne descurcam cu Venus prin Scorpion, fiecare.

Berbec: chiar daca nu mai e venus in Opozitie, tot nu se lasa. Berbecii cauta acum aliante noi, complici la actiune. Ce sa mai, vrea sa-si formeze armata, iara. Planuri mari nu a renuntat sa aiba. 

Taur: se inventeza nou mod de a relationa cu altii, in lipsa unei bune cai de dialog. Venus, e planeta voastra, dar acum va e in opozitie si, in locul ei, Uranus si Lilith va umple linistea cu nelinisti. E interesant, ca asa aveti curaj. Dar, totusi, vedeti si unde ramane discernamantul. 

Gemeni: pentru voi e mai usor sa observati ce fac altii. Uneori, asa e mai bine sa invatati experiente. nu e nevoie sa le traiti. Dar nu va bazati pe comunicare fluenta in primele 10 zile de tranzit venusian prin scorpion. orice spuneti sau ziceti, e aruncat inapoi. Sau sunteti provocat la dialog si exprimarea parerilor. Cu grija, da?

Rac: putin piper si sare nu strica. E o perioada care pentru voi se coloreaza intersant, distractiv, daca nu frumos. Picanteriile va plac si voua si va dati voie sa mergeti cu ele.  Doar ca, in iubire, de data asta, indrazniti mai mult, nu inseamna ca aveti si linistea pe care o asteptati. Insa, asa e filmul: azi cu veselie, maine cu ganduri intunecate. 

Leu: Picanteria vietii e acasa, in familie. Aveti multe de facut si va dati de facut. pentru ca va place sa chiar daca pare ca se cere de la voi tot mai mult si parca sunteti sub vizor. Dar numai bine ca Soarele, in Sagetator, va sustine si va da idei si ingeniozitate. Nu aveti perderi de energie atat de mari. 

Fecioara: Nu e asa de rea energia venusiana actuala pentru voi. nu va distrage de la a va manifesta calitatile si de a le exprima. Vedeti lucrurile in profunzime si nu va puteti iluziona ca ceea ce interpretaui nu ar fi versiunea corecta a lucrurilor. Doar ca, intrebarea se pune: ce parte din ce observati va este util si poate fi folosit pentru binele vostru. Se cere treiere, doar.

Balanta: situatiile financiare si posibilitatile prin care se poate echilibra niste balante, acum se intrevad clar si aveti curaj de a le ataca direct pentru a le rezolva. Va pot irita unele repetitii de situatie. Ati maii trait momente in care bunuri sau sume de bani v-au apartinut si acum 9 ani. Nu stati rau cu banii, dar au darul sazboare rapid.  Este doar un moment sa selectati ce mai doriti sa traiti de la anul incolo. Faceti alegeri, asadar, in functie de cum va doriti noua viata. Si inchideti pentru totdeauna un trecut care nu va mai servi la nimic.

Scorpion:  nimeni nu spune ca nu aveti control, asupra voastra si asupra altora. Sau a lucrurilor. Doar ca, uneori, credeti ca ati inteles unele lucruri ( si actionati in consecinta, fara sa mai bateti la usa, intreband), cand in realitate...nu sunteti deloc aproape de realitatea celorlalti. Lilith si Uranus, din opozitie, va fac sa crezeti ca sunteti exact pe firul potrivit. De la 1 decembrie, o sa intelegeti ca nu e chiar asa. 

Sagetator: toate promisiunile venusiene de moment, par sa nu va tenteze. Nu va atrage nicio picanterie sau vreo traire intensa. E bine, ca Soarele care a intrat in zodia voastra la putine ore dupa Venus in Scorpion, si va insufla unde sa vedeti interesul. Observati, luati notita. Ce vedeti, nu e ce va trebuie voua direct, dar va serveste la experienta. Sunteti mai atenti cu energia personala, mai mult ca niciodata. Felicitari, chiar! Nu o irositi in van!

Capricorn: Schimburile dintre a da si a primi de la viata, e o filozofie noua si interesanta pentru voi. Sunteti mai focusati sa intelegeti cata energie investiti in fiecare latura din viata voastra. Veti observa  beneficii si in ceea ce daruiti, ca schimb, in urma profesiei voastre, dar si noutati ce deriva din alte domenii de viata. Observati chestii noi careva susprind si constientizati valori pe care, pana azi, nu va erau clare. Unii oameni invata de la voi. Dar, la final de toate, sunteti voi care invatati ceva nou.

Varsator: Cariera e importanta acum dar, cu Venus in cuadratura, nu e usor sa gestionati toate relatiile cu lumea. Unii navalesc peste linistea voastra si va provoaca. Fac jocuri si va invita sa participati dezinvolt. Se pot provoca daune in sfera familiala, pentri nimic, daca nu va controlati participarea. In perioada aceasta, unii se hranesc exact cu slabiciunile acestea. Nu va faceti probleme acasa, doar pentru distractia unora!  Cat e Lilith in Taur, si Uranus, casa si familia e zona de care sa aveti grija cel mai mult. Daca vreti, desigur!

Pesti: voi traiti ca intr-un basm, saptamanile astea. Exista putin discernamant si multa visare. Promisiunile par sa fie mai aproape de ceea ce va doresti, dar...doar par. Si pentru ca va dorti ceva, nu mai vedeti ca in realitate, nu e ce va trebuie.  Relatiile nu au frontiere si nici reguli. Este tot un vis frumos, insa...fara promisiuni fixate in teren fertil. Nimic din ce se promite nu se mentine, ca sa nu mai spun ca ceea ce se spune, se intelege ca prin fum. Voi credeti tot, dar...

Revelatie si inspiratie va urez!

Toate cele bune! 






 


 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul tau este deosebit de important pentru mine.
Multumesc!