duminică, 20 august 2017

Despre retrogradarile planetelor


 ...Explicate altfel, mai ezoteric!
:)

In momentul in care scriu suntem in deplina formare a unei Eclipse ( maine, 21 august 2017) si cu un Mercur Retrograd cantat si ras-cantat pe toate blogurile.

Undeva, cineva punea o intrebare, despre cum sa vedem momentele de retrogradare ale planetelor....

Iar eu, aici as vrea sa raspund acum:

Planetele si simbolurile astrale ( punctele virtuale, precum Luna Neagra, Nodurile Lunare sau asteroizii) se acordeaza la un anumit nivel de informatie.
De exemplu, luat aleatoriu...Marte deschide campurile sale informative  si noi stim despre el ca "se ocupa" cu actiunea, cu strategia, etc.;  Jupiter  vine cu sansa si expansiune, in mare; Venus - banii si aparitiile sociale...etc.

Fiecare planeta,  prin simbolul sau, este mai mult decat o serie de insusiri, de semnificatii, de chei astrologice.
 Planeta , respectiv Simbolul ei astrologolic este un sigiliu, un blazon care face acordajul cu un o anumita "dimensiune de informatie"! Dimensiunea asta, poate fi o realitate insasi, de sine statatoare.
As putea sa o numesc frecventa, dar nu sunt in gradul sa mentionez si care ar fi pentru fiecare planeta in parte,  desi rezonantele planetare nu sunt de ieri studiate.  Oricum e putin imporatnt pentru ce vreau eu sa spun acum.

Cert este ca putem sa intelegem Planetele in derularea lor obisnuita, deci in mers direct, ca fiind accesul firesc la o anumita si specifica unda de informatie.
Imaginati-va ca noi, intr-o fractiune de secunda, daca am putea auzi ce ne spun planetele, am auzi 11 voci simultan, inclusiv Terra.

Dar e suficient sa stiti ca fiecare planeta, in mers direct, prin pozitia sa astrologica ( in case si zodii si in aspectele pe care le face) transfera informatie catre noi.
 Fiecare planeta  este o informatie tipica, cu parametrii proprii.
 O emanatie specifica, ca sa ma exprim in limbaj ezoteric!
 Iar noi, fiecare din noi, reactionam fata de informatia lansata, conform propriilor  emanatii personale. Fara indoiala!

De ce credeti ca unii astrologi o canta pe Lilith si altii nici nu o fixeaza in astrograma? :) :)
Sau de ce unii se sperie de Mercur si altii de Saturn cand e Retrograd? Hmm? :)
...Pentru ca emanatiile personale fac cuplajul cu "melodia" planetelor, cu informatiile propagate!

In momentul in care o planeta Retrogradeaza, fluxul de informatie extern se opreste. Stagneaza, si apoi se opreste!

Si noi, in momentul acela,  trecem sau comutam pe un mod nou de a primi informatia.
 De fapt, nemaiprimind nimic, vom procesa informatia deja stocata, deja primita cat timp planeta a mers direct. Poate nu am putut stoca tot valul de informatie propagat cat timp planeta a mers in mscare directa, dar ceea ce este in momentul inchiderii fluxului, este pastrat spre prelucrare.

Asadar, cu alte cuvinte, in momentul in care o planeta Retrogradeaza, noi vom incepe sa rumegam ceea ce avem deja stocat in memoria interna, referitor la acel pachet de informatie, de anvergura planetei care a retrogradat.

Nu e nici o chichita in plus aici!
Nu mai primim informatie externa, nu ne mai bazam pe ajutor extern si ne descurcam cu ce avem prin camara, procesand ce am preluat intre timp, in ultima perioada.
Retrogradarile,  in mare, seamana foarte mult cu hibernarea ursilor. Ei se hranesc in perioada asta, dar cu grasimile acumulate intre timp.

De asemenea, o alta analogie cu Retrogradarile ar putea fi momentul in care, calatorind cu  masina  si privind pe fereastra ore in sir, observand peisaje si detalii in treacat, inchidem pentru cateva momente ochii. Nu neaparat ca am obosit, ci ca sa oprim valul de detalii ce vine catre noi. Nu-i asa ca si dupa asta, imaginile se deruleaza in minte?  Ei bine, cam asta e si cu Retrogradarea!
O reamintire, o rememoare, o  prelucrare de date in ritmuri proprii.

Si perioada de retrogradare poate sa fie o reala binecuvantare!

Retrogradarile, de fapt, in esenta....asta sunt:
- Stop informatie externa! Procesare baze interne!
- Stop ritm impus! Comutare pe viteze proprii!
- Stop ajutor exterior! Folosirea resurselor personale!


Retrogradarile sunt asemenea inchiderilor de activitate din timpul zilei si retragerii catre somn: daca vrei sa ai unul odihnitor, cred ca trebuie sa fii atent ce faci  in decursul derularii zilei.


Atat!

@ Viziune Ezoterica Proprie
@AstroEzoterica
@Otilia Mazilu 



( Nu stiu de ce am ales aceasta fotografie pentru subiectul de astazi! Nu ma intrebati!)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul tau este deosebit de important pentru mine.
Multumesc!