luni, 3 octombrie 2016

Luna, Venus, Lilith si Iunona.... intr-un Octombrie "incandescent" feminin!


Luna, Venus, Lilith si Iunona.... intr-un Octombrie  "incandescent" feminin!

In Octombrie, Scorpionul se umple de simboluri feminine:
- Din 23 septembrie, dupa ce a asteptat Soarele sa intre in Balanta, Venus a iesit pe usa cealalalta, intrand in Scorpion!
- intre 8-15, Venus se apropie mult de Lilith- Luna Neagra care este ocupata deja cu compania Iunonei ( o conjunctie deja creata care a clocltit mocnit toata luna septembrie)
- dar inainte de asta, pe 3-4, Luna se alatura si ea celor trei!

Se poate spune ca intre 3 si 15 octombrie nu ne putem plictisi, mai ales noi, femeile sau zodiile feminine: taur, rac, fecioara, scorpion, capricorn, pesti. Insa, totii si toate se vor impregna de vibratia aceasta predominant feminina ce vine din Scoprion!


Pai, sa luam protagonistele la rand, in ordinea intrarii lor in Scorpion:

ü   Luna Neagra.  Eh, cata cerneala nu a curs povestindu-se in fel si schip, inca din mai 2016!  
 O pot rezuma la atat: ea stie despre tine ceea ce inca tu nu sti si nu are nici un regret sa scoata pe tapet tot ce nu vrei sa se stie despre tine. E simplu pentru ea, pentru ca iti adulmeca vibratia, o "citeste" si afla lucruri pe care doar tu le-ai stiut sau ai uitat, stie ce ai ascuns, intelege ce iti doresti si nu ai curaj sa iti recunoasti.  Iti cauta reziduurile emotionale si pentru curatarea lor vine inaintea ta cu propuneri superbe, imbracate frumos in propriile tale vise, dar care nu se sutin pe nimic solid!
 Pentru ca asta e ea; un ramburs  cu comision, o alegere platita prea scump!

Despre ea, eu am mai scris aici!

ü  Iunona.
Despre ea am mai scris aici si aici si aici.
A calatorit  prin Scorpion inca din Iulie, din prima parte a lunii. Si niciodata, in tot acest timp nu a fost singura pentru ca Lilith i-a fost mereu alaturi. 
Ce au putut pune la cale, putem doar presupune!
 Sigur, ne putem astepta ca Lilith sa fi cotrobait prin ungherele intunecate ale fiintei si sa fi dibuit ce nemultumiri zac stocate acolo. Iunona, a venit si ea cu "nevoile"ei: ea vrea ca statutul in plan relational sa fie  recunoscut, oficializat, sa se stie odata pe ce drum mse merge! 
 Iunona, stiti din mitologie,  este sotia lui Zeus si Protectoarea Femeilor Casatorite. A avut de suportat, biata de ea, destule infidelitati din partea Zeului Suprem, care se indragostea de toate nimfele.  Insa, despre infidelitatea ei nu s-au relalat povestiri.  Iunona  este valenta fidelitatii; ea  personifica  nu doar lupta, dar si  strategia de a mentine pe picioare o relatie, precum si  recunoasterea drepturilor si pozitiilor in cuplu, cu toate costurile incluse.
Iunona poate a cerut legalizare, poate a pretins ca unele lucruri sa fie facute numai respectand etichete, dogme, principii , de care, intre noi fie vorba, Lilith nici nu se preocupa!
Nu ne este greu sa presupunem ca in toate lunile astea de vara, poate doar  ratiunea Iunonei sa fi estompat impulsurile Lunii Negre de a  calca stramb sau de a intra in situatii riscante de dragul jocului,  de dragul culorii, din pura curiozitate, din distractie, sau pur si simplu din dizarmonie interioara. 
... In fond,  vorbim despre toate acele stocuri de emotii pastrate si zavorate in cufere prafuite de ani buni!ü  Eh, iata ca vine si Venus, acum, din 23 septembrie!
Venus e mult mai expresiva decat Iunona. Ea e societatea in sine, aspectele declarate, recunoscute, facute vizibil. Daca Iunona  era ratiunea care striga nevazuta, pai  Venus nici nu are de-a face cu lucrurile ascunse.  Ea face totul pentru exterior, imagine, prezenta! Sigur, In Scorpion, de acum, mai schimba putin tehnica, devine mai subtila, strategiile ei sunt mai dure si mai radicale. E mult mai calculata, dar mai ambitioasa. Si mai pregatita ca oricand sa nu renunte si sa se bata pentru ce a obtinut, pana la ultima suflare!

ü  Intre 3-4 octombrie, Luna se prezinta si ea sa dea  foc emotiilor, ca sa fie intensitate,  poveste, drama; ca si cand nu ar fi fost de ajuns tot vacarmul deja  creat si de abia tinut in control! O mica veste, un semn fara intentie, poate gresit, poate intentionat gresit din partea altcuiva, da pe fata sau arunca in aer tot ce s-a tinut ascuns sau nestiut.


Pentru scurta durata, stelliumul care se formeaza devine o energie ce paraziteaza  fiinta noastra pe-de- antregul! Nu suntem stabil emotional, ne amplificam aparent din nimic si explodam  si dintr-un graunte de gest. Acum vine momentul pentru un „totul sau nimic” pentru  intalniri a caror finalitate o stim, dar pentru care dorim inca un verdict definitiv, recunoscut  unanim, nu doar de noi.

Asadar, Luna, Venus, Lilith si Iunona  ne arunca in aer emotiile si crezurile!
De data asta sunt ambitii puternice la mijloc:  se  cer  confirmari, se solicita certitudini!
Exista o puternica flota de vointa in a ne razboi pentru dreptul nostru si
 pentru ce credem ca e al nostru!
 Pana la proba contrara!

....Si atat cat nu avem una, inseamna ca avem o portita libera mereu! Eh, e dibaci Neptun din Pesti la faza asta! Numai el stie cum face, dar gaseste cum sa pacaleasca ratiunea sa „isi mai dea o sansa”, sa nu inchida circuitul definitiv.
Neptun din Pesti e un sustinator bun al „damelor” din Scorpion, dar nu atat de eficient, pentru ca iluzia cu care prezinta oportnitatile si traseele  viitoare, nu ajuta la o decizie echilibrata!
Dar cui ii pasa, pana la urma? Daca mai e loc de o incercare, de ce nu?

***

 Zilele 3-4 octombrie sunt cele mai intense afectiv , caci toate cele 4 elemente feminine stau in pozitie de inconjunctie cu Uranus din Berbec si....care e graba care sa strice treaba?
Nu, nu mai e vorba de asta:  nu e vorba de nerabdare ci de saturatie!
De o limita la care s-a ajuns si dincolo de ea, aparent, nu se mai poate trece!
Uranus chiar nu are rabdare cu Mercur  din Fecioara,  nici acesta  din urma  nu mai gaseste argumente logice sa tina potolit pe Uranus, sa nu izbugneasca.


Dincolo de asta,  ma chinui cu greu sa imi amintesc ca, totusi, suntem in zodia Balantei!
 ... Ca ar trebui sa travesam un moment  al echilibrului, dar multi dintre noi suntem sub impulsul a reactiilor pendulice, mai degraba.
Si, unui pendul,  nu ii pasa niciodata din ce parte este impins, el vrea doar sa fie in miscare, sa isi faca jocul, chiar daca oscileaza dintr-o extrema in alta!
Uneori e mai distractiv asa decat sa stai pe loc, in acelasi loc!

***

In afara de faptul ca dragostea  se joaca cu carti grele  in zilele acestea,  ce reactii adverse se mai pot crea din aceasta configuratie astrala dintre Venus, Lilith si Iunona ?
-          Scorpionul este o zodie  materiala, iar Venus iubeste banii; daca efectele nu raman doar in zona strict financiara, avem sansa sa  primim vestile unor scandaluri erotico-financiare rasunatoare;
-          Nu este exclus ca dovezile unor delicte, chiar flagrante, sa fie prezentate cap de stire;
-          Insa si picanteriile erotice nu lipsesc.
-          De asemenea, afectiunile  sau interventiile chirurgicale in zona genitala pot sa devina o urgenta.
-          Momentul astral poate insemna si inceperea sexualitatii
-          Dar si vestea unei sarcini ori chiar nasterea unui copil.
Si totusi....cum se revarsa configuratia astrala de octobrie?

Berbecii  Timpul pacii a venit in zona relationala, insa, banii nu va  lasa sa fiti atat de linistiti. Insa,  cel mai mare pericol nu este ca nu va ajung, ci care este pasul pe care sunteti dispus sa il faceti pentru  a orchestra o stabilitate financiara multumitoare? Asata poate insemna orice: un aranjament relational din care sa va asigurati, un truc financiar care sa produca rapid efecte. Cu toate astea, unele ajutoare f cad neasteptat dinspre persoane care nu se tradau a fi generoase. Si unele verdicte pot sa fie la fel de suprinzatoare si poti castiga cat sa nu spui ca nu ai pierdut.  Totusi, nu este recomandat sa te angajezi financiar pe termen lung! Promisiunile de azi  insi pierd  fascinul pe termen lung.

Taurii  cu greu se mai pot concentra altundeva  in afara de parteneriatul pe care il au. Legatura aceasta, oricare ar fi ea, e vulnerabila si susceptibila de noi si noi provocari. Nu se poate spune ca este vorba despre stabilitate; insa nici increderea  in celalat  nu mai e cum era odata. O nevoie obsesiva de a te implica in tot, de a controla cursul unei relatii nu te lasa sa te bucuri de ceea ce traiesti. Si, daca mai ai si tu ceva prin Scorpion in tema ta, jocurile  create de tine sunt de natura sa chinuie relatia; nicidecum sa o simplifice. Nu  e cazul sa stai departe de ceea ce simti; uneori e eliberator sa traiesti viata pe care o ai, ca om, care innoata zi de zi prin paleta de emotii fara numar, insa e prudent sa nu le folosesti ca arma de atac si aparare in cuplu.


Gemenii  nu sunt ei cei mai buni executori de sarcini cu punctualitate, insa in octombrie chiar ca li se poateda peste cap  vita  la locul de munca. Mai, daca vreun coleg sau sef face avansuri, ori voi chiar nu  puteti sa stai departe de „farmecul” unui  coechipier de la serviciu, chiar daca va enerveaza si va ganditi sa va faceti loc mai bine,  ei bine... ganditi-va la toate costurile  implicarii voastre. Unele actiuni pot sa va coste mult mai mult decat va puteti imagina.  Nu o subestimati pe Lilith,  ca ea e singura de „neincredere” din toata configuratia momentului; deci nu e cazul sa alegeti scuraturi sau carari nesigure.  Daca nu vreti ca viata voastra sa se rastoarne radical, faceti lucrurile in maniera in care erati obisnuit; pentru ca orice supra-solicitare  va poate scoate de pe tusa mult timp. Sanatatea genitala e importanta acum si nu fiti exigenti cu voi, peste masura.

Racii  clocotesc din cauza momentelor efervescente din viata lor care ii dezechilibreaza de pe traiectorie; ii scot din obisnuita rutina si nostalgie. Nu  toti vor sa dea curs unei dragoste  ce le bantuie sufletele; nu toti se dedica iubirii din viata lor pentru ca se tem de nou, de prejudecati.  Insa, viata unora se schimba cu  noi provocari  dar si placeri: un copil, o sarcina, o viata sexuala abundenta,  schimbari hormonale.  Ramaneti sensibili la vocea pasiunii, la chemarile emotionale care  se aud insa, uneori, cantecul care e prea ademenitor si ilegitim. Nimeni nu stie  mai bine ca voi ce inseamna a lua o decizie „corecta”; daca sa il ascultati sau nu! Riscurile sunt prezente peste tot, voi trebuie sa stiti ce va asumati?

Leilor nu le este usor sa faca fata cerintelor de acasa, insa nu doar membrii  cer prezenta,  ci casa in sine, imobilul sau proprietatea.  Sunt  prezente  tot felul de „artificii de calcul” cum sa se  rezolve o  urgenta. Da, o lucrare implica costuri,  insa partea buna e ca unii va pot da ajutor neasteptat, financiar vorbind. Numai ca trebuie sa stati atenti la angajamentele financiare, sa  nu fie riscante.  Temelia casei ( la propriu si la figurat), bazele pe care construiti acum ceva nou  cer a fi verifcate cu un ochi  foarte atent! Relatiile cu cei cu care locuiti sunt efervescente si  trebuiesc luate decizii privind relocarea,  mutarea, repatrierea.

Fecioarele nu mai inceteaza sa faca choaching si sa argumenteze,  sa convinga, sa studieze si sa calatreasca pentru a  face toate astea.  Au si de ce: au multe de prezentat, aratat, verificat si dovedit. Mai ales, sa dovedeasca  ca punctul lor de vedere e just , ca aceea ce fac e bazat  pe o logica si practica fara cusur. Eh, nu e cazul sa exagereze cu detaliile, ca nu e timp de ratiune. Dimpotriva,   poate ca nu e timp mai potrivit decat acum sa isi clarifice proiectiile despre  despre subiectele cele mai intime, despre lucrurile ai putin rostite. Se fac descoperiri noi, in perioada asta, si unele  dintre mesaje vin din parteneriatele  in derulare.  Se poate spune ca se avanseaza in a  cunoaste mai bine pe cineva, dar nu este exclus sa se afle detalii neplacute, picanterii e schimba  o parere.

Balanta  are acum sansa sa puna in valoare cea mai puternica abilitate personala pentru a reusi ceea ce isi propune. Ok, chiar daca asta vine la pachet cu  frumusetea si magnetismul personal. Au sharm, balantele; si reusesc  sa  fie indraznete, sa se remarce  sa faca diferenta si prin prezenta fizica, mai ales daca asta este ceruta. Nu s-au bazat mult pe aspectul fizic sau pe feminitate  in alegerile pe care le-au facut, insa de data aceasta se lasa ajutati de ceea ce au in dotare. Nu mai conteaza,  daca pot schimba ceva in viata lor financiara cu carisma lor, nu e nici o problema. Sansele  pot sa fie piperate de provocari, insa deocamdata  asta este si singura cale catre reusita.

Scorpionii nu au cum sa se plictiseasca pentru ca viata lor personala este in clocot si apoi, cad a mai avut asa culoare ca pana acum? Parca asa se traieste cel mai bine, parca  asa se simt lucrurile cel mai profund si mai intens. Orice se incearca a se face in zilele acestea poarta poarta amprenta indraznelii, curajului.   E momentul sa foloseasca armele seductiei acolo unde au nevoie si, chiar si asa, nu le este greu sa intorca priviri. Este un moment perfect sa se reintoarca la increderea in sine, daca a fost pierduta pe undeva,  apeland la  proceduri de infrumusetare. Insa, chiar si fara ele, daca vor sa suceasca mintile cuiva, nu le va fi greu!

Sagetatorii prefera stregii pe ascunselea, de data asta.  In general sunt sinceri, dar pot considera ca unele lucruri sunt mai sigure pe modul ascuns.  Se trezesc implicati in povestile altora si, cumva, obligati sa pastreze secrete care nici nu sunt ale lor, culese din ambele tabere.  E o distractie, insa e si dificil sa fie impartiali.  Cel mai potrivit este rolul observatorului. Oricum,   chiar si asa, experienta lor se imbunatateste din ceea ce traiesc altii. Dar daca  experienta ii priveste si pe ei, pot ajuta la deconspirari, isi pot lua un soi de revansa cu semnificat subtil, in unele jocuri ce raman ascunse, un soi de succes ce se inregistreaza intr-un buzunar al inimii. Nimeni nu va banui nimic din exterior!

Capricornii  pot trece prin faza in care afla picanteriile  private ale grupului sau prietenilor foarte apropiati. Nu este exclus ca unele aspecte sa se divulge acum, cu noi detalii si sa se lase acaparati de o poveste in care cineva arunca niste  mici informatii care pot sa  formeze un val  imens de discutie si deazbatere  repetata. Un soi de cap de stire a zilei, zi de zi.  Nu e lipsit de amuzament, momentul.  Insa,  la final de toate,  se poate incheia prin a forma un soi de saturatie, de repulsie.

Varsatorilor le este din ce in ce mai greu sa faca fata presiunilor sociale. Li se cer etichete sau sa  isi perfecteze imaginea pe care  o au deja in fata altora. Nu le pasa atat e mult de opiniile din jur, insa nu pot ramane nepasatori  la ceea ce le cere o persoana draga, asadar, incep sa  cuprinda in calcul si  alte varinate care ar putea duce la simplificarea unei probleme  ori rezolvarea ei definitiva.  Se pot realiza multe printr-o  casatorie cu acte in regula, schimbarea unui statut  profesional. Nimic nu e fara provocare,  dar oportunitatile sunt mai frumoase.

Pestilor le sta gandul la cei care le-au luat inima si au plecat cu ea. In tari straine, in locuri necunoscute.  Dar conexiunea cu cei de acolo, din departare, continua sa  fie plina de miraj si picanterii. Nu e usor de  strabatut  perioade de asteptare,  fie si asteptarea unui  banal mesaj, o notificare, un semn;  deci este foarte usor sa cada in capcana imaginatiei debordante pe care o au si sa isi creeze scenarii pe care nu le mai pot descurca.  Relatiile la distanta sunt cele mai chinuitoare mai ales pentru cei care nu au experienta aceasta,  pentru ca pot  scoate la suprafata multe temeri ascunse.Otilia
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul tau este deosebit de important pentru mine.
Multumesc!

Ar putea sa fie interesant