miercuri, 15 mai 2013

Careu Uranus- Pluton, 20 Mai 2013

....sau Horoscopul saptmananii 20-26 mai 2013. Partea I


                               Horoscop Oferit RomBel- Romani din Blegia!




Se poate spune ca saptamana ce urmeaza este  printre  cele mai importante din tot anul in curs si este urmarita cu atentie  de catre toti cei ce studiaza evenimentele  sociale.

 Astrologic vorbind, ne pregatim de inca o “intindere de coarda la maxim” intre doi grei ai zodiacului: pe data de 20 Mai 2013 avem un careu  perfect intre Uranus si Pluton!
Pentru cei ce nu stiu, acest careu ( cuadratura) exista de foarte mult timp si  incordarea acestui aspect atinge cateodata  momente de maxima tensiune, ca cel de acum. 

Nu suntem la primul conflict, desigur, si  suntem chiar foarte departe de a fi  si la ultimul, caci aceste doua planete cu miscare lenta prin zodiac,  si deja in conflict dur, au mai   trecut la gesturi extreme  si pe 26 iunie 2012  sau pe 19 septembrie 2013.

Numai ca acum, de data acesta, situatia este umpic detensionata de alte influente benefice ce exista simultan, pe cer:  odata cu  intrarea Soarelui in Gemeni avem si  trigonul execelent dintre Soare si Luna din Balanta!
Si ca intreaga saptamana sa fie plina cu adevarat, pe 25 Mai avem o alta Eclipsa de Luna, in Sagetator!

Dar ce este cu acest careu  dintre Uranus si Pluton?

În astrologie, aspectul pătrat dintre două planete ( careu sau cuadratura, cum mai este denumit) are loc atunci când două planete sunt la o distanță de 90 de grade.   Imginati-va un colt de casa in unghi de 90 de grade, unde, pe o parte sta o planeta, pe alta, cealalta.
 Nu numai ca nu se vad, dar nici nu “se inteleg prea bine”pentru ca ele se afla pe teritorii inamice, incompatibile.
Pentru cei ce nu stiu, Berbecul este zodie de Foc; Capricorul este de Pamant, iar intre aceste doua elemente, nu exista o buna intelegere.

Careurile cer acțiune și necesită un comportament participativ.





Dacă, de exemplu, aveți un careu în astrograma voastra, este întotdeauna cel mai bun  sfat acela de a utiliza energia sa , mai degrabă decât regretati ca o aveti;  deoarece aceasta va provoca numai disconfort dacă este neutilizata!
In concluzie, aceasta energie dorește și are nevoie de muncă, de implicare.

Uranus  din Berbec  întoarce lucrurile cu susul în jos și oferă în general un semnal important de alarmă. Sub influența acestei planete, motivațiile pot fi schimbate și este căutata libertatea. Oamenii se străduiesc să scape de cătușele dure și în schimb caută să creeze noi forme de securitate și stabilitate în viața lor, fără sa le mai fie frică.
Cu Pluton din Cpricorn-  nu exista jumătăți de măsură, este planeta totul sau nimic. Cu Pluton nu ai decat un sens unic. Oportunități de curatare abunda sau de a clarifica ceea ce este cel mai util sau valid.  Cu precizie nemilos, tot ce este depășit sau nedorit va fi  aruncat, inlaturat.
Si totul va dura  pana in 2015!

Doar cand ne gandim ca  este cea de-a 3-a cuadratura dintr-un total de 7... este greu sa intelegem ce poate urma!
Prima cuadratura a fost pe 26 iunie 2012 – a coincis cu suspendarea actualului preşedinte al României, Traian Băsescu. Fix în data de 19 septembrie( Ramnicu Valcea)… vesti cu conotaţie financiara: Intrarea în insolvenţă a Combinatului Oltchim – Vâlcea! Sunt numai câteva exemple.

Ce va mai fi acum?
Greu de spus. Dar sigur, ceva de mare impact social.

Pare ca fiecare  cuadratura  este acolo parca sa mai darame un mit si sa ne faca sa mai descoperim o dimensiune in plus, noi realitati in experientele pe care le traim.
Se pare ca toata seria aceasta este o scoala superioara " in 7 module", toate lectiile desfasurandu-se  intr-un ritm agresiv, rapid, cu extemporale grele!
Care este calificarea pe care trebuie sa o luam? Ce va scrie pe diplomele noastre  de viata din 2015 incolo?

Schimbari, insa, vor fi cu siguranta, si cu conotatie financiara. Peste tot in lume.  Este atacat Capricornul, care semnifica vechile forme de organizare. De unde? Din Berbec, care semnifica  noul. Berbecul este dotat de la mama natura cu o mare forta spontana (cea mai mare, dintre toate zodiile), iar aceasta forta, preluata de Uranus, va da nastere la idei noi si schimbari bruste. Lucruri care nu mai pot fi manageriate si cer o schimbare drastica de perspectiva.

 Vom mai vorbi despre asta, desigur, caci urmatoarele aspecte tensionanate vor avea loc in datele: 1 Noiembrie 2013;  21 aprilie  si 15 Decembrie 2014; 17 Martie 2015.


Influenta acestui careu pentru fiecare zodie in parte!
Pentru cei ce va cunoasteti  aastrograma  va invit sa consultati horoscopul pentru zodia  ascendent.


Berbec - Zodie sau Ascendent
Pentru acest semn careul ce se formeaza  este o luptă între auto-definire ca un individ și ca un profesionist. Uranus –Pluton activeaza in sectorul personal si al carierei.
 Cu Uranus în Berbec pentru următoarii ani, nevoia de libertate de la ceva este convulsiva; face pate din telurile cele mai inalte.  Evadarea din atatea probleme  care au adus la constrangerea si  ingradirea sa este prioritatea si motivatia reala a dorintei de schimbare!
 Concret,  poate fi vorba un loc de muncă care nu are prea multă libertate de acțiune, un sef care nu prețuieste, o companie  de la care nu  primeste toate beneficiile.
Tema de libertate și recuperare de energie interioara este puternica  aici și relațiile personale sunt un  teren delicat, dar atunci când ne dăm seama că dependența cuiva pe alții, este un bun  punct de pentru a analiza situatia.  
Peste toate acestea se  oferă aici o oportunitate de a privi înapoi catre istoria familiei  si puteti constata ca  aveti  abilitatea de a vindeca rănile vechi care împiedică progresul generațiilor vostre.         
   De Marti, Soarele intra Gemeni si creaza un aspect favorabil cu Luna. Relațiile cu frații și surorile se pot  îmbunătăți în urmatoarea luna de zile. De  asemenea exista si posibilitatea de a îmbunătăți  nivelul de cunostinte și de a studia cu mai multă forta în profesia  avuta.  

Taur- Zodie sau Ascendent
 Cuadratura  Uranus- Pluton de Luni, 20 mai,  este ca o coarda intinsa atât pentru convingerile personale și  cat si cele ale culturii din care provine un nativ, convingeri fata de care pana acum s-a simtit in conflict.  Lumea spirituală a intrat în viața taurilor  fie prin intermediul prietenilor, familiei, rudelor iar acest fapt a avut un impact major.
Acum este in pragul de a deschide noi credințe, noi orizonturi spirituale. Pur si simplu vad  lumea altfel, dintr-o alta perspectiva  sau sunt  nevoiti acum sa considere lucruri noi, sa adopte idei noi legat de tot ce ii inconjoara.
Schimbarea este esentiala pentru acei nativi care nu si-au urmat indemnurile sufletului sau ale intuitiei, cei care nu au avut timp sau si-au acordat mult timp ascultatii constiintei si au actuionat strict sub indemnuri materiale, fiind manati de oportunitati finaciare.
 Este cumva, acum, necesitatea de a echilibra un camp necunoscut: acela al dezvoltarii personale, al spiritualitatii. Viziunea se schimba si cumva, aceleasi lucruri de pana acum sunt adoptate din cu totul si cu totul alta optica, ce nu se intrevedea sau nu se accepta.
 Dintr-o data, cea mai prosta idee cu catva timp in urma, devin acum cea mai buna!
De cand Soareleintra si el in Gemeni…..se deschid si oportunitati finaciare, dobandite din munca proprie; din creatia proprie  si acum  este un bun moment de a profita de ocazie pentru a  intreprinde masurile necesare ca lucrurile sa mearga  pe un fagas bun, ascendent.

Gemeni- Zodie sau Ascendent
Daca vorbim despre acesta cuadratura, ei bine… Uranus este in Berbec  si pulseaza  cumva dorința de a acționa pentru a îmbunătăți sau de a te implica profund comunitatea dincare faci parte, grupul, anturajul tau.  Este un sentiment foarte puternic de a te face vizibil aici.
 Cu Pluto în a opta casa astrala,  luptele au fost prin intermediul sau datorita unor mosteniri, datorii, bani comuni. Subiectele de discutie cu prietenii  sunt  banii sau mosenirile; cheltuielile sau chiar taxele pe care le aveti de onorat.  Lecția oferita de acesta cuadratura este tocmai ca  nu trebuie sa va bazati  pe banii altcuiva;  si  acest fapt va poate face sa va  schimbati modul in care va administrati veniturile si cum primiti ajutorul fata  sau de la persoanele protectoare, care incearca sa  va ajute. 
 Noroc ca pentru o luna de zile de acum inainte, soarele intra in zona nr 1 din astrograma, in zodia voastra, asadar va aduce un plus de stralucire si vitalitate. 
Cu cate planete sunt deja aici, trebuie sa faceti cumva ca luna ce urmeaza, sa fie luna voastra!


O saptamana plina de revelatie si inspiratie va urez!
Astrolog Otilia Mazilu


Un comentariu:

  1. Codruta P. azi ma intreba despre Ascendetul ei: Balanta!
    Careul este in casele 3-6, in astrograma ei!

    Iata ce i-am povestit, printre altele:

    Referitor la ceea ce scriam in articol, acea cuadratura tie ti se suprapune peste sectoarele 6 si 3!
    Adica, Uranus este in Berbec, casa 6- semnifica munca si colegii, colaboratorii de la serviciu, sefii si toata activitatea ta zilnica. Mai semnifica si micile probleme se sanatate, dar si cele cauzate din cauza stress-ului de la locul de munca, daca este cazul!

    Pluton, este in Capricorn, in C3- si aici este vorba despre contactele tale, comunicarile, studiile; cursuri si alte activitati cu caracter informativ. Pot fi calatorii dar si contacte cu tinerii, mai ales daca lucrezi in ambient didactic. De asemenea, sunt contactele tale cu fratii si rude tinere, cu care poti sa ai ceva de impartit!

    Careul acesta, in mod direct, impune schimbari in aceste doua categorii, cumva. Daca te nelinisteste actualul loc de munca, poti sa cauti altul; chiar daca pe undeva ai teama de necunoscut. Acest careu actioneaza aici de foarte mult timp si va mai exista inca pana in 2015, si....mai devreme sau mai tarziu, va incerca sa te duca catre aceleasi decizii.

    Ideea este asta: clarifica ce vrei sa faci si actioneaza tu, din initiativa proprie! Pentru ca, de nu, careul acesta va duce situatia "in pereti"; cumva, planetele acestea vor face schimbarea in modul lor!
    Existenta acestei tensiuni etse cu sarcina sa te faca sa te asculti mai bine si sa intelegi lacunele, acolo unde sunt! Este ca o scanare sincera a sufletului tau!
    Eu cred ca aceste serii de schimbari au rolul sa ne sensibilizeze in sensul bun al cuvantului, sa ne dam seama ca nu putem sa facem lucururi constransi de alti factori externi si ca orice dorim sa fim si sa facem, trebuie sa fie in conformitate cu ceea ce ne indica sufletul!

    Observ mult in jur oameni care incearca acum sa isi descopere vocatia; este ca o revenire la vatra lor, prorpie!
    Am observat ca acum prospera si sunt fericiti cei ce fac o munca din pasiune, din daruire, din vocatie!
    Acolo unde inca se mai tine cu dintii de un loc de munca pentru ca e "de imagine"si "e bine platit", dar la final de luna de zile, in schimbul unei sume de bani tu pierzi cate putin din relatia ta de acasa cu familia ta, pierzi din tine, din linistea ta....nu mai e un schimb echitabil!

    Cei care inca mai continuie drumul acesta, usor usor se pot trezi ca au lacune adanci in multe sectoare de viata!
    Cuadratura aceasta, asa cum ziceam.... ne face sa descoperim solutii ce nu credeam ca pot exista, sau ... cele care erau cele mai proaste, acum devin cele mai bune!
    Descoperim ca poate fi o viata armonioasa si altfel!
    Si cred ca la final de cuadratura...vom decoperii acel"altfel" pe care nu il vedeam; dar care , sigur, ne va duce catre linistea nostra si armonia cu cei din jur, cu tot ce avem in preajma noastra!
    :)

    RăspundețiȘtergere

Comentariul tau este deosebit de important pentru mine.
Multumesc!